Bliv ringet op


  Har du brug for hjælp?  Vinkelhuse

  Byg vinkelhus og sæt fokus på husets uderum 

  Et vinkelhus er typisk et aflang hus med en vinkel på den ene længe. Med et vinkelhus kan du skabe de perfekte rammer for den moderne familie, der gerne vil have en naturlig overgang mellem ude- og inderum. Vinklen på huset giver nemlig mulighed for at etablere en stor afskærmet terrasse. Mange vælger i den forbindelse en planløsning, hvor husets stue/album er centralt placeret og med direkte udgang til terrassen. På den måde kan man med store gulv til loft-vinduer og skydedøre skabe denne naturlige overgang mellem husets inde- og uderum, der i sommerhalvåret vil give fornemmelsen af et hus med ekstra mange kvadratmeter at boltre sig på.

  Vinkelhusets typiske planløsning

  Plantegningen på vinkelhuse indbyder typisk til, at køkkenalrummet skal fungere som husets hjerte, idét man kan placere det centralt og med direkte udgang til terrassen, der ligger i læ af vinklen og derfor skaber gode rammer for masser af timer udendørs med familien både om dagen og aftenen. Samtidigt kan resten af huset deles op i to afdelinger, så der er mulighed for en voksen- og børneafdeling eller en separat gæsteafdeling. 

  De mange muligheder for planløsninger på vinkelhuse gør, at vinkelhuset er et populært valg for mange børnefamilier, men også for par, der ønsker plads til at familie og venner kan komme på besøg i huset.

  Det forskudte vinkelhus

  Du har sikkert både hørt om længehuset og vinkelhuset – det forskudte hus er en blanding af disse to. Her placeres vinklen forskudt for længen. Dette skaber nye muligheder for en anderledes plantegning, hvor du for eksempel har mulighed for at etablere flere integrerede terrasser, der er afskærmede og ligger i læ for vinden. 

  Vinklen i det forskudte vinkelhus bidrager også til at få en masse sollys ind i huset, da den på det almindelige vinkelhus er placeret for enden af huset, men her har bevæget sig længere ind mod midten af huset, hvilket giver mulighed for at sætte vinduer hele vejen rundt om vinklen. På den måde vil rummet næsten komme til at føles som et uderum indenfor, hvilket skaber en fantastisk stemning. 

  Skal du bygge på en aflang grund er denne løsning også god for at udnytte pladsen bedst muligt. 

   

   

  Referencer

  Find inspiration i vores katalog af nybygget vinkelhuse

  Se alle referencer